صفحه اصلی صــنعت و تجـــارت نحوه حذف لبه های فیوز شده در هنگام برش پارچه
1400/08/22

نحوه حذف لبه های فیوز شده در هنگام برش پارچه

How to Remove Fused Edge During Fabric Cutting

یکی از مهمترین مشکلاتی که ممکن است در بخش برش پوشاک به وجود آید؛ فیوز یا ذوب شدن لبه های پارچه است. این امر کل روند تولید پوشاک را با مشکل مواجه می کند. بنابراین برای اینکه خروجی یک سفارش صادراتی پوشاک کیفیت مناسبی داشته باشد؛ حذف این نوع عیوب از بخش برش یک الزام محسوب می شود. روش های مختلفی برای حذف لبه های فیوز شده پارچه وجود دارد که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم.

فیوزینگ لبه های پارچه

در هنگام برش پارچه، وقتی قسمت های مختلف لباس ها از لایه های پارچه بریده می شوند؛ بین تیغه کاتر و پارچه اصطکاک به وجود می آید. در نتیجه تیغه کاتر گرم می شود. گاهی اوقات دیده شده تولید بیش از حد گرما که ناشی از اصطکاک است، ممکن است باعث سوختگی لبه های برش خورده پارچه شود. این اتفاق معمولاً تاثیر بسیار زیادی بر روی الیاف ترموپلاستیک می گذارد.

روش های حذف لبه های فیوز شده پارچه در هنگام برش

برخی از نکات کلیدی وجود دارند که به حذف لبه های فیوز شده پارچه در هنگام برش کمک می کنند؛ این موارد عبارتند از:

  1. کاهش ارتفاع لایه های پارچه،
  2. تیز کردن درست تیغه کاتر،
  3. استفاده از مواد روان کننده سیلیکونی در هنگام برش پارچه،
  4. استفاده از یک برگه ضد فیوزینگ،
  5. کاهش سرعت برش تیغه کاتر.
آشنایی با قطعات دستگاه پنبه چین (دروگر پنبه)

در ادامه مقاله تمامی نکات کلیدی فوق را به اختصار توضیح خواهیم داد: 

۱- کاهش ارتفاع لایه های پارچه

در طول پهن کردن پارچه برای برش باید توجه داشت که تعداد لایه های پارچه نباید بیشتر از سه درصد باشد. اگر تعداد لایه های پارچه از این تعداد مشخص بیشتر شود؛ احتمال فیوز شدن لبه های آن افزایش پیدا می کند. از این رو با کاهش ارتفاع چیدمان لایه های پارچه، می توان احتمال فیوز شدن لبه های آن را به حداقل رساند.

۲- تیز کردن درست تیغه کاتر

این یکی از نکات بسیار مهم در هنگام برش پارچه است. تیغه کاتر باید به درستی تیز شود؛ در غیر این صورت در هنگام برش پارچه مشکل ایجاد کرده و باعث فیوز شدن لبه های پارچه می گردد.

۳- استفاده از مواد روان کننده سیلیکونی در هنگام برش پارچه

استفاده از مواد روان کننده سیلیکونی در تیغه کاتر باعث می شود تا لبه های فیوز شده پارچه از تیغه برش خارج شوند.

۴- استفاده از یک برگه ضد فیوزینگ

این نیز یکی دیگر از روش هایی است که باعث کاهش احتمال ایجاد لبه های فیوز شده پارچه می شود. از این رو باید در هنگام برش پارچه از برگه ضد فیوزینگ برای برش پارچه های بی عیب و نقص استفاده کرد.

چگونه رنگ لباس را برگردانیم؟

۵- کاهش سرعت برش تیغه کاتر

گاهی اوقات پارچه ها با استفاده از تیغه کاتری که دارای سرعت بسیار بالایی است، برش داده می شوند. این امر امکان فیوز شدن لبه پارچه های برش خورده را افزایش می دهد. از این رو باید در هنگام برش پارچه، سرعت تیغه کاتر را کاهش داد تا بدین گونه احتمال فیوز شدن لبه های پارچه کاهش پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *