صفحه اصلی اخــبار و مـطالب روز حذف برند H&M از بستر اینترنت چین کلید خورد
1400/03/11

حذف برند H&M از بستر اینترنت چین کلید خورد

Clothes Seller H&M Disappears From China’s Internet

برند اچ اند ام (H&M) با فشار دولت چین بر شرکت های پوشاک خارجی از اینترنت چین حذف می شود. اعتقاد بر این است که این اقدام نتیجه مناقشات در مورد اقدامات چین در منطقه سین کیانگ (Xinjiang) است.
دولت چین به دلیل عصبانیت از تصمیم شرکت سوئدی مبنی بر توقف خرید پنبه از سین کیانگ، رسانه های دولتی را بر آن داشته تا این شرکت ها را تحریم کنند. اکنون دیگر در فروشگاه های معتبر اینترنتی چینی مانند Alibaba و JD.com خبری از محصولات برند H&M نیست.
دولت ها و محققان خارجی بر این باورند که بیش از یک میلیون اویغور (Uyghur) و سایر اقلیت های قومی ساکن سین کیانگ، در اردوگاه ها و در بازداشت به سر می برند. مقامات استان سین کیانگ به استفاده از کار اجباری و تحمیل اقدامات پیشگیری از بارداری بر اویغورها متهم شده اند. دولت چین این اتهامات را رد می کند. دولت می گوید این اردوگاه ها برای آموزش شغلی در راستای توسعه اقتصادی و مبارزه با افراط گرایی اسلامی دایر گردیده است.
رسانه های دولتی، برند اچ اند ام و سایر شرکت ها را به منتفع شدن از چین متهم کرده اند و از این مسئله به شدت انتقاد نموده اند. این اتهامات باعث شده تا شرکت های چینی از شرکت های سوئدی فاصله بگیرند.
شان رین (Shaun Rein)، مدیر ارشد اجرایی گروه تحقیقات بازار چین در شانگهای است. رین گفت این اولین بار است که رسانه ها به این صورت از یک شرکت خارجی عصبانی می شوند. وی عنوان کرده که امروزه شرکت ها از حساسیت ویژه ای برخوردارند؛ زیرا این اتفاق در حالی رخ می دهد که مقامات چینی توجه زیادی به اپراتورهای اینترنتی دارند. رین در مورد این شرکت ها می گوید که «اگر آنها به دنبال انتقاد نباشند؛ دچار مشکل هم نمی شوند».
حزب کمونیست معمولاً کسب و کارهای خارجی را به دلیل اقدامات دولت هایشان مجازات می کند. این حزب در برخی از موارد سعی می نماید تا شرکت ها را مجبور به پذیرش مواضع خود در قبال تایوان، تبت و سایر مواضع حساس کند.
بیشتر شرکت ها همان کاری که از آنها خواسته می شود را انجام می دهند؛ زیرا چین یکی از بزرگترین بازارهای سریع الرشد جهان است. چین بعد از آلمان، ایالات متحده و انگلیس، چهارمین بازار بزرگ برند H&M محسوب می شود.
افراد مشهور نیز در منطقه سین کیانگ مجبور شده اند تا اعلام نمایند که در حال پایان دادن به معاملات حمایتی خود با سایر شرکت های کفش و لباس خارجی هستند. گولنظر (Gulnazar) بازیگر اهل سین کیانگ اعلام نموده که در حال قطع رابطه با شرکت پوما (Puma) است. گولنظر در حساب اجتماعی خود نوشته که «قاطعانه در برابر تمام تلاش ها برای بی اعتبار کردن چین، مقاومت می کند».
خوانندگان هنگ کنگی به نام ایسان چان (Eason Chan) و آنجلابیبی (Angelababy) اعلام کردند که رابطه خود را با آدیداس قطع می کنند. یکی از بازیگران معروف چینی به اسم ژو دونگیو (Zhou Dongyu) نیز از برند Burberry جدا شده است. دو بازیگر دیگر به نام های نی نی (Ni Ni) و جینگ بوران (Jing Boran) نیز از برند Uniqlo جدا شده اند.
هنوز معلوم نیست که چرا حزب کمونیست برند H&M را هدف قرار داده است؛ شاید نگران بوده اند که وضعیت سین کیانگ هم شبیه سایر شرکت ها شود. شاید رهبران چین بدین شکل خواسته اند تا کشور خاستگاه این برند، یعنی سوئد را به دلیل بزرگی این برند تحت فشار قرار دهند.
روابط چین و سوئد از سال 2015، یعنی زمانیکه ناشر سوئدی متولد چین در تایلند ناپدید شده و بعدها در چین پیدا شد، رو به سردی گراییده است. سفیر چین در یک مصاحبه تلویزیونی با خشم دولت سوئد را یک «بوکسور سبک وزن» خوانده بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *