صفحه اصلی اخــبار و مـطالب روز برندگان جایزه نوبل ۲۰۲۱ و تاثیر یافته های آن ها در صنعت نساجی
1400/07/17

برندگان جایزه نوبل ۲۰۲۱ و تاثیر یافته های آن ها در صنعت نساجی

Nobel Prize underlines the importance of touch

دیوید جولیوس و اردم پاتاپوتیان ، دانشمندانی از ایالات متحده به دلیل تلاش خود در کشف گیرنده های حسی انسان برای دما و لمس، برنده جایزه نوبل 2021 در فیزیولوژی یا پزشکی شدند
دیوید جولیوس، ترکیبی تند از فلفل چیلی را که باعث سوزش می شود برای شناسایی حسگر در انتهای عصب پوست که به گرما واکنش نشان می دهد ، استفاده کرد. اردم پاتاپوتیان از سلولهای حساس به فشار برای کشف کلاس جدیدی از حسگرها استفاده کرد که به محرک های مکانیکی پوست و اندام های داخلی پاسخ می دهند. این اکتشافات موفقیت آمیز فعالیتهای تحقیقاتی جدیدی را آغاز کرد که منجر به افزایش درک ما از چگونگی حساسیت سیستم عصبی به گرما ، سرما و محرک های مکانیکی شد. برندگان نوبل در درک ارتباط متقابل پیچیده بین حواس و محیط، حلقه های حیاتی مفقود شده ای را شناسایی کردند.
پاسخ به محرک هایی مانند گرما یا سرما ، اصطکاک و فشار بیرونی نقش مهمی در پذیرش مصرف کنندگان از منسوجات و سایر محصولات دارد و کارهای اساسی برندگان نوبل درک بهتری از تصور ما در سطح مولکولی می دهد.
پروفسور سشادری رامکومار ، از آزمایشگاه مواد بافته نشده و مواد پیشرفته در دانشگاه فنی تگزاس می گوید. “دانشمندان نساجی برای دهه ها تلاش کرده اند تا حس یا لمس پارچه ها را بهتر شبیه سازی کنند. پنبه بر اساس راحتی و به دلیل سازگاری بالا با پوست فروش می رود و پشم به دلیل راحتی حرارتی آن که بستگی به واکنش های عصبی بر اساس محرک های خارجی مانند نرمی یا زبری، گرما یا سرما و غیره دارد ، ترجیح داده می شود. “
وی می افزاید که شاخه جدیدی موسوم به “دست” در طول دهه 1970 توسط دانشمند ژاپنی پروفسور سوئو کاواباتا و همکارانش به وجود آمد و منجر به یک روش استاندارد در ارزیابی شد.
به رسمیت شناختن جایزه نوبل امسال برای رامکومار ، که به شدت با لمس پارچه ها درگیر است و چند سال پیش در دانشگاه لیدز در مورد دستاوردهای پارچه تحقیقاتی انجام داده است بسایر مهم است.
وی توضیح می دهد: “زمینه لمس یا هاپتیک ماهیتی چند رشته ای دارد که شامل تریبولوژی ، مکانیک ، علم مواد ، علوم اعصاب و غیره می شود.” “کار در لیدز منجر به توسعه یک انگشت مصنوعی انسان برای ارزیابی احساس پارچه ها با استفاده از پلی متیل سیلوکسان برای تقلید پاسخ های انسان شد. با تأکید بیشتر بر مواد پایدار ، نحوه جذابیت این مواد برای مصرف کنندگان اهمیت دارد و تحقیقات سطحی و کاربردی در بخش نساجی در مورد احساس پارچه ها مورد نیاز است. جایزه نوبل امسال بر اهمیت علوم اعصاب در نساجی و زمینه های مشترک تاکید می کند. “

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *